Galerie foto Parteneri
SebesObiective turistice
COFETARIA IOSIF & MARIA

Biserica romano-catolica Sf. Bartolomeu

Biserica romano-catolica Sfantul Bartolomeu    Situata în partea de nord-est a cetatii, biserica se afla înscrisa pe lista monumentelor istorice. A fost ridicata si a servit initial ca manastire a calugarilor dominicani. Prima mentiune documentara a dominicanilor la Sebes este din anul 1322.

   Dominicanii si-au construit manastirea la limita estica a perimetrului localitatii, aceasta fiind ulterior înglobata în incinta fortificata. Asezamântul ocupa o parcela limitrofa coltului nord-estic al curtinei, în dreptul turnului poligonal de astazi.

   În anul 1524, în manastirea din Sebes traiau sapte calugari dintre care doi erau mestesugari. Ultima relatare documentara despre manastire dateaza din anul 1539. Manastirea a fost parasita probabil cu ocazia secularizarii averilor manastiresti, dupa victoria Reformei în Transilvania.

   În anul 1731, când primaria orasului a cedat manastirea ordinului franciscan, cladirile erau în stare de ruina. Din întregul ansamblu s-au pastrat doar zidurile, boltile fiind integral refacute în stil baroc.

   Biserica dominicana din Sebes mai pastreaza din faza gotica contrafortii corului si pe cei ai navei. Deschiderile ferestrelor au fost modificate sau partial obturate. Din claustru se mai pastreaza doar încaperile din aripa rasariteana si coridoarele spre curte de la est si sud.

   Biserica a fost restaurata în anii 1921-1922, însa cutremurul din 1940 o avariaza grav. Lucrari de reparatii s-au înregistrat si în anii 1959-1960 si 1970. Actualmente biserica manastirii apartine ca lacas de cult parohiei romano-catolice din localitate. Fostul claustru este utilizat ca spatiu de locuit si drept sediu al comunitatii italiene din Sebes.

Biserica romano-catolica Sfantul Bartolomeu Biserica romano-catolica Sfantul Bartolomeu Biserica romano-catolica Sfantul Bartolomeu Biserica romano-catolica Sfantul Bartolomeu Biserica romano-catolica Sfantul Bartolomeu
BicicleteInvitatiiTorturi de nunta, de nasa, aniversare si prajituri de casaFormatia Ideal Brasov - muzica de nunta, botez si onomasticiLT ConsultingSonorizari albaFurtunuri flexibile, tevi, tuburi, cosuri si dopuri pentru damigene, furtun de vinPrefabricate din betonClubul Medieval Turnul Rotarilor