Galerie foto Parteneri
SebesObiective turistice
MASE PLASTICE TURCU SRL

Casa Binder

Casa Bider    Aflata în plin centru al orasului, într-o zona caracterizata de cladiri masive, Casa "Franz Binder" si-a capatat aspectul actual în a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Franz Binder, originar din Sebes, a plecat într-un lung periplu levantin ce a durat de la sfârsitul anului 1840 pâna la începutul lui 1850. Din iunie 1850 s-a asezat în Africa unde, timp de alti zece ani, a întreprins numeroase calatorii cu scop comercial între Cairo si Khartum. În 1860 ajunge în contact cu triburi din regiunea Nilului superior, patrunzând în teritoriile Zande. Revine în Europa în 1862 cu o bogata colectie etnografica africana. Stabilit definitiv acasa, Franz Binder îsi cumpara o mosie la Vurpar.

Casa Bider Casa Bider    În Sebes, acesta a ridicat o casa impunatoare, împodobindu-i fatada cu trei basoreliefuri care reprezinta: orasul Cairo, piramidele si sfinxul, ruinele templului Isis din insula Philae de lânga Assuan si o caravana în desertul Nubiei, în mijlocul careia figureaza calare însusi Franz Binder. Pe balconul cladirii, în mijloc, se afla o statueta feminina, probabil zeita Fortuna. Exploratorul a murit la 11 aprilie 1875, la vârsta de 55 de ani.

CadisolaMogamobBest Invest - Anunturi imobiliareFurtunuri flexibile, tevi, tuburi, cosuri si dopuri pentru damigene, furtun de vinFormatia Ideal Brasov - muzica de nunta, botez si onomasticiSonorizari albaProducator de mobilierInvitatiiStingatoare portabile si transportabile, hidranti, accesorii si servicii PSI