Galerie foto Parteneri
SebesObiective turistice
STUDIO MIXAJ

Rapa Rosie

Rapa Rosie    Rezervatia complexa Rapa Rosie cuprinde formatiuni geologice caracteristice create de eroziune si siroire, care dau peisajului un aspect impozant precum si o flora particulara, cu multe elemente rare si endemice. Are o suprafata de circa 10 ha si este situata in extremitatea sud-vestica a Podisului Secaselor, pe malul drept al Secasului Mare, la circa 4 km de orasul Sebes. Vizibila de la mare distanta, Rapa Rosie se intinde pe o lungime de 800 m si are inaltimi ce variaza intre 50 si 125 m. Ea s-a format prin eroziunea produsa de un torent in depozitele sedimentare de varsta miocen inferioara, constituite cu precadere din alternante de argile rosii cu gresii cenusii si rosii, ce se dezagrega usor in nisipuri. Apar, de asemenea, intercalatii de microconglomerate, care in urma spalarii liantului argilos se transforma in pietrisuri si argile, ce se acumuleaza la baza rapei.

   Datorita pantei mari si a lipsei vegetatiei, apa de siroire, prabusirile si alunecarile au creat un relief aparte, reprezentat prin turnuri, coloane, obeliscuri, contraforturi si piramide de pamant, care impreuna cu culoare rosie si violacee ii dau un aspect impresionant.

   In cuprinsul acestei dantelarii de forme, pe branele inierbate sau in albia torentului s-au pastrat o serie de plante interesante si rare.

Torturi de nunta, de nasa, aniversare si prajituri de casaTablouri abstracte, flori, portrete, icoane pe sticlaFormatia Ideal Brasov - muzica de nunta, botez si onomasticiPrefabricate din betonEugen MacinicBest Invest - Anunturi imobiliareProPack AmbalajeLT ConsultingSonorizari alba